fbpx

Kesilapan diri sering terjadi apabila kita sentiasa salah memilih dengan siapa kita mahukan servis yang terbaik. Kadang kala Servis yang diberikan juga terlalu murah menyebabkan mata kita dikaburi akan kesan – kesan dari pemilihan servis diberikan oleh yang tiada kepakaran dalam Membaik Pulih / Servis Elektrik di premis kita menyebabkan banyak masalah yang timbul yang telah menyebabkan kemurungan setiap penghuni premis dalam keadaan bekalan elektrik yang merbahaya, cacamarba, dan tidak mengikut spesifikasi yang selamat.

Sering kali kita labih suka Servis elektrik yang murah, upah pasang lampu murah, upah pasang kipas pun murah, upah pemasangan aircond yang murah.

Tapi kadang – kala kita terlepas pandang akan kesan ia di masa depan di mana dengan memilih servis elektikal,dan upah yang murah oleh warga – warga yang tidak kita kenali dan tahap pengalaman meraka dalam bidang Pendawaian elektrik.

Adakah mereka memahami theory Elektrikal itu sendiri, Ataupun mereka pasang janji hidup walaupun hasil yang kami sering dapati, wayar semua sama warna.Dan akhirnya bila kita tersedar akan kesilapan kita, alhamdulillah kesedaran itu baik jika sampai awal. Apa yang kami takut adalah apabila kami dapati berita – berita sedih yang keluar di Berita, TV yang melibatkan kematian akibat renjatan elektrik, Hilangnya harta akibat litar pintas dan apa – apa yang kami tidak ingini berlaku.

Semoga kita semua dalam lindungan Allah SWT dan dijauhi dari malapetaka itu.Lebih baik mencegah daripada merawat. Dengan ini saya ingin menasihati saudara-saudara yang saya sayangi, untuk tidak memilih harga yang terlalu murah dan tidak mengikut harga pasaran.

Untuk kita mengelakkan perkara-perkara yang tidak diingini berlaku kepada kita mahupun keluarga kita. Ingatlah Saundaraku sesungguhnya Elektrik ini tidak boleh dibawa main walaupun ia memberi sinar kebahagiaan kepada kita dengan memberi tenaga kepada Aircond, Kipas, Lampu, Peti Sejuk dan banyak lagi kebaikan untuk kita.

Dengan ini buat warga Selangor, Team Makwe Engineering kebanyakannya daripada Team Bumiputra dan mereka mempunyai Sijil Pelajaran dalam bidang elektrikal melalui tempat – Tempat belajar mereka. Dan kami juga sentiasa membuat latihan amali untuk elektrikal untuk asah bakat yang terpendam dalam diri. Kami juga sentiasa bekerja dalam kumpulan untuk menyiapkan task-task yang diberikan oleh Client kesayangan kami dengan memberikan sepenuh komitmen untuk memberikan servis yang terbaik disamping kami juga mesra pelanggan.

Sering kali kita labih suka Servis elektrik yang murah, upah pasang lampu murah, upah pasang kipas pun murah, upah pemasangan aircond yang murah. Tapi kadang – kala kita terlepas pandang akan kesan ia di masa depan di mana dengan memilih servis elektikal,dan upah yang murah oleh warga – warga yang tidak kita kenali dan tahap pengalaman meraka dalam bidang Pendawaian elektrik. Adakah mereka memahami theory Elektrikal itu sendiri, Ataupun mereka pasang janji hidup walaupun hasil yang kami sering dapati, wayar semua sama warna.Dan akhirnya bila kita tersedar akan kesilapan kita, alhamdulillah kesedaran itu baik jika sampai awal.

Apa yang kami takut adalah apabila kami dapati berita – berita sedih yang keluar di Berita, TV yang melibatkan kematian akibat renjatan elektrik, Hilangnya harta akibat litar pintas dan apa – apa yang kami tidak ingini berlaku. Semoga semua dalam lindungan Allah SWT dan dijauhi dari malapetaka itu.Lebih baik mencegah daripada merawat. Dengan ini saya ingin menasihati saudara-saudara yang saya sayangi, untuk tidak memilih harga yang terlalu murah dan tidak mengikut harga pasaran.

Untuk kita mengelakkan perkara-perkara yang tidak diingini berlaku kepada kita mahupun keluarga kita. Ingatlah Saundaraku sesungguhnya Elektrik ini tidak boleh dibawa main walaupun ia memberi sinar kebahagiaan kepada kita dengan memberi tenaga kepada Aircond, Kipas, Lampu, Peti Sejuk dan banyak lagi kebaikan untuk kita.Dengan ini buat warga Selangor, Team Makwe Engineering kebanyakannya daripada Team Bumiputra dan mereka mempunyai Sijil Pelajaran dalam bidang elektrikal melalui tempat – tempat belajar mereka.

Dan kami juga sentiasa memberikan / membuat latihan amali elektrikal untuk asah bakat yang terpendam dalam diri. Kami juga sentiasa bekerja dalam kumpulan untuk menyiapkan task-task yang diberikan oleh Client kesayangan kami dengan memberikan sepenuh komitmen untuk memberikan servis yang terbaik disamping kami juga mesra pelanggan.

Categories: Artikel

×